Copyright 2007 • Kennel Lærkbo´s©•

Kennel Lærkbo´s   - opdræt af schæferhunde

 

 

 


Tidligere hunde hos Kennel Lærkbo´s.

Lærkbo´s Canto.

BHP2, FP, HD-A, AD-0
(Aron vom Bracheler See - Lærkbo´s Asa)

Canto er en han af eget opdræt efter Asa, og er således ud af 3. generation.

Canto er som sine forældre en rigtig driftstærk hund, med et potentiale som rækker rigtig langt. Han kører meget højt i hans drifter, især i forsvarsarbejde, hvor han udviser enorm belastbarhed, hvilket dog gør at han ikke altid er verdens nemmeste hund styre. Men til gengæld er han en hund, hvor man aldrig er bange for, at han forlader figuranten - tværtimod. Hans greb er- og har lige fra første færd, altid "siddet lige i skabet". Han bider tørt og særdeles kraftfuldt på en meget naturlig måde. Han er i den forbindelse et naturtalent, ligesom hans slip altid er uden problemer og uden efterbid. En egenskab som helt sikkert er nedarvet fra hans forældre. 


Som det ses på billedet til højre, er der altid "slag i frikadellen" når der skal lukkes ud af Canto´s opsparede energimængder. 

Lærkbo´s Asa. 

PH, UHP, FP, AK, HD-B, AA-0, DNA
(Jabina Noa - Jabina Lewis)

Asa er en driftig tæve af den rette middelstørrelse. Hun har et super væsen, som hun efterhånden rigeligt har bevist at hun nedarver til sit afkom. Af Asa´s afkom er der for tiden flere tjenestehunde ved det danske politi, som allerede i en tidlig alder har bevist deres værd i tjenesten.
Asa er i det daglige yderst nem at omgås, laver ingen unoder, er sød og rar over for både mennesker og andre hunde, og er yderst kælen. Det ser man bl.a. når hun ligger med hvalpe, hvor alle kan komme og tage de små op.

Samtidig er Asa også en dejlig driftig hund, som altid er parat til at arbejde. I forsvarsarbejde sætter hun alle sine greb i ærmet dybt og sikkert, hvilket også fremgår af hendes avlskåring, som fik påtegnelsen "rosværdigt mod og kampdrift".

Asa er stadig (01-11-2010) "still going strong", og er nu på pension hos verdens sødeste familie i Jylland.

Jabina Noa.

BHP3, SPH, FP, PH, UHP, NM-delt, HD-A1,
AA-0, AK
(Pa-Schacks Tyrk - Jabina Frigga)

Noa var vores første avlstæve som vi købte fra Kennel Jabina som lille hvalp. Hun er således stammoder på de linier, som vi bygger vores opdræt på, og det har vi aldrig fortrudt. Fra Noa har vi beholdt vores nuværende avlstæve Asa, som til fulde har vist sig at give Noa´s super væsen, drift- og belastbarhed videre.
Noa var selv en hund som alle husker som en kompromisløs tæve under alt sit arbejde. Især under gr. C lagde hunde altid alle kræfter i, og hun var altid god for underholdningen på det lange arbejde, hvor man hver gang håbede på hun ikke ville lave skade på sig selv eller figuranten.
Et driftoverskud som hun nedarvede til alle sine hvalpe. Noa lavede også et fornemt gr. A og B, selvom hendes drift til tider gik lidt ud over det korrekte...Men underholde, det kunne hun altid...

Som familiehund var Noa lige det stik modsatte. Altid stille, venlig og super omgængelig over for alle, både hjemme som ude, hvor hun altid var utrolig nem at omgås, uanset hvad hun blev udsat for.


 


Ud over Asa, vil Noa også blive husket for at have avlet kuldbroderen til Asa - nemlig Anton, som har været til BHP3-DM hele 3 gange i træk, og som var kendt for at være en super driftig og frejdig han i gr. B, og i gr. C hvor figuranterne også husker ham som noget af en hård og kontant "herre" at figurere for.

Noa var en super herlig hund som vi altid vil huske, og som var et yderst herligt bekendtskab i alle de 11½ år som hun nåede at blive....

 


Noa 3 år gammel

 

 


Jabina Noa